Kies de juiste kniebeschermers om je knieën te beschermen.

Kniel je maar heel af en toe of werk je lange tijd achter elkaar op je knieën? Of misschien wissel je wel heel vaak per dag tussen knielen en staan?

Kies de kniebeschermer die het beste past bij jouw situatie.

kniebescherming

Wanneer het op kniebescherming aankomt zijn er een aantal verschillende factoren die van belang zijn. We helpen je graag met kiezen door je uit te leggen hoe een goede kniebeschermer zou moeten zitten, welke kniebeschermers geschikt zijn voor welke werkzaamheden en hoe de verschillende eigenschappen van een kniebeschermer de mate van bescherming beïnvloeden.

Welke kniebeschermers heb je nodig voor het werk dat je doet?

Als je vloerenlegger bent begrijpt iedereen dat je veel kniebescherming nodig hebt. Maar welk niveau van bescherming heb je nodig als je geen vloerenlegger bent? Hoe kies je de beste kniebeschermers? Bij het kiezen van een goede kniebeschermer zijn er twee aspecten van jouw werkzaamheden die belangrijk zijn; het aantal keren dat je per dag knielt/opstaat en de hoeveelheid tijd die je aaneengesloten op je knieën doorbrengt.

Werk je hoofdzakelijk binnen en kniel je incidenteel? Dan is een lichte en flexibele kniebeschermer geschikt voor jou. Dit type kniebescherming zit niet in de weg tijdens het werken, maar geeft toch wat bescherming voor die enkele keer dat je knielt. Een type 2, level 0 beschermer is dan voldoende. Bij al het werk waarbij je meer knielt is een kniebeschermer met een hoger beschermingsniveau aan te raden.

Wanneer je wel eens knielt, maar weinig tijd op je knieën doorbrengt is een set allround kniebeschermers waarschijnlijk goed genoeg. Deze geven de bescherming die je nodig hebt (kies een type 2, level 1), maar zijn niet gemaakt voor intensief gebruik. Over het algemeen zijn deze kniebeschermers ook redelijk flexibel, zodat je in comfort door kunt werken als je niet knielt.

Als je vaak knielt en weer opstaat gedurende de dag en ook lange periodes op je knieën zit heb je een set heavy-duty kniebeschermers nodig. Het beschermen van je knieën tegen de impact is in deze situatie het belangrijkst, omdat je knieën heel wat te verduren krijgen als je keer op keer op je knieën neerkomt. Zoek naar een kniebeschermer met sterke schokabsorberende kwaliteiten.

Als je lange tijd achter elkaar op je knieën werkt, maar niet vaak opstaat (zoals vloerenleggers) dan is het belangrijk dat de kniebeschermer lang op zijn plaats blijft zitten en heel dempend werkt. Dit type kniebescherming is niet ontwikkeld om een regelmatige impact te weerstaan, maar om je knieën beschermd te houden als je op de vloer bezig bent.

 

 

Vorig bericht Volgend bericht